Troldmændene Hansa og Filip fra 7 Rows

Filip og Hanza er vinproducenterne og vennerne bag 7 Rows. De mødtes første gang på universitet i Brünno. Hanza er fra Tjekkiet og Filip er født Slovak. På deres studie diskuterede de to 27-årige, hvordan tjekkisk vin skulle være, og hvad det i hvert fald ikke skulle være. Vine uden "bullshit" ifølge Filip. De ønsker ikke at bluffe eller fremstille en ligegyldighed. De ønsker udelukkende at fremstille ærlig vin, som afspejler territoriet. Resultatet fra den unge vinproducent har virkelig overrasket os, og vi er vilde med dem! Vi beundrer, hvordan Filip og Hanza formår at lave en så sammenhængende serie af vine, med lav intervention, samtidig med at de er de mest vilde, vi har i vores sortiment. Vi er helt forelskede i Filip, Hanza og 7Rows.

Filip er vokset op i et miljø, hvor vin altid har spillet en stor rolle. Når han laver vin, har han derfor altid sine forældre og bedsteforældre med. Filips bedstefar fremstiller stadig omkring 100 liter vin om året til privat forbrug. Interessen for vin fik Filip allerede som barn, da han oplevede stemningen i høstsæsonen. Hans første oplevelser med vin har også gjort ham helt forelsket i videnskaben omkring det. Han er en rigtig vinnørd! Han har derfor altid haft vin i sine  årer, og  midt i 20'ere besluttede han sig så endelig for at gøre noget ved det. Han fortsatte med at have en stor interesse i vine og videnskaben bag. Han elsker historien, kunsten, kulturen, de gode og dårlige oplevelser, som vin bringer. Filip har siden studeret økologi på Mendel University i Brünno. Filip er selvstændig og 100% sig selv. Han ved, hvad han ønsker, og hvordan han skal opnå det. Det, sammen med at han er en ægte vinnørd, er en perfekt kombination.

Hansa og Filip synes ikke, at vin kan klassificeres efter stilarter, og de mener derfor, at hver enkelt vin bør vurderes af det enkelte individ. Kort sagt, de ønsker at gøre op med de konventionelle vinmarkeder, som er blevet en forvirrende brugsanvisning fyldt med kvalitetstempler og regler, som blot begrænser vinene og hæver priserne. Som de siger:

"We love drinkability!"

"We love agebility!"

"We love freshness!"

'We respect placement, nature and time!'

"Det er det, vi lever efter, og hvad vores vine skal formidle"

Naturvin for Filip er ikke "naturvin" - Det er vine uden bullshit. Sunde druer af høj kvalitet, som bliver behandlet i et sundt og økologisk landbrug. Det er vine, der ikke er tilsat 'bullshit' som enzymer, stabilisatorer, tanniner, ekstra gær, kunstig filtrering osv. osv.