Weingut Matthias Hager er en rigtig vin-gut!

Så er vores nyeste skud på stammen netop landet i shoppen. Vi har importeret noget rigtig god østrigsk vin fra en af de weingutter, som har været med på naturvinsbølgen i flere år.
Matthias Hager er mand der har brugt størstedelen af sine år i vinbranchen. Først som ansat på de lokale store konventionelle vinmarker, men i en alder af blot 21 år, besluttede Matthias sig for at gå solo og producerer noget af det smukkeste biodynamiske og naturlige vin, man finder på de breddegrader. Vi taler her om ingen ringere end Matthias Hager. Hager er født og opvokset i Østrig, og har inden han gik ombord i vinproduktion studeret på "school of Oenology & Viticulture" i Krems, Østrig. Et studie, hvor man lærer alt fra druer, druesorternes oprindelse og hjemstavn til vinproduktion, vinmarker og alt derimellem. Matthias Hager bor nu til dagligt i en lille by i det nordlige Østrig kaldet Mollands, ikke langt fra Tjekkiets grænse. Matthias er i nærområdet kendt som en af de mest eksperimenterende vinmagere.
Grundet Matthias Hagers studier og skolegang, som handlede om vin, ved han mere end de fleste af os andre vininteresserede. Han har især en stor interesse i at eksperimentere med forskellige jordtyper, og hvordan det påvirker det resultat, som du hælder i glasset. Hager har valgt at inddele sine vine i forskellige kategorier eller "linjer", som hver repræsenterer en type vin, så du nemmere kan navigere i det, og lettere finde frem til de vine, som du bedst kan lide. Eksempelvis har han lavet "den blå linje", som er en række vine som kendetegnes ved deres friske og livlige udtryk. De er klare, smukke og lette at drikke. Produktlinjen indeholder bl.a. Grüner Veltliner, Riesling og Sauvignon Blanc mm. - overvejende flest hvidvin. "Den brune linje" kendetegnes ved lidt mere fyldige og komplekse vine med en mere gennemtrængende og karakteristisk smagspalet - overvejende flest rødvin og orangevin.
Alt i alt har vi her en mand, der virkelig ved, hvad han laver, og som kan skabe unik vin til en fair pris. Matthias Hager udnytter alle sine 14 hektar jord til perfektion. Alt fra de tørre dybe rødvine, til de lyse læskende orangevine, til de store hvidvine på druer som skriger "godt håndværk". Vi anbefaler at du smager hans vine, før vi løber tør. Der er noget for enhver smag. God fornøjelse!